Csepeli Fogászat

1211 Budapest, Petz Ferenc u. 14. Fsz. 2.

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Fogászatunk, rendelési időben teljeskörű fogászati ellátást biztosít a fogmegtartó kezelésektől, a sürgősségi foghúzásig.

 

Kezelések:


Fogmegtartó kezelések

o        fogkőeltávolítás (depurálás), polírozás

o        esztétikai tömések, betétek

o        foggyökérkezelés

 

Fogpótlások

o        Koronák

o        Hidak

o        Részleges kivehető pótlás

o        Teljes kivehető pótlás

 

Fogfehérítés

o        Előnye: egy kezeléssel megoldható

o        Azonnal látható eredmény

o        Akár 8-10 árnyalatnyi különbség

o        Nem szükséges fogtechnikai előkészület

 

Ingyenes szolgáltatások

o        Ingyenes konzultáció és árajánlat

o        Ingyenes féléves ellenőrzés

o        Ingyenes érzéstelenítés

o        Ingyenes próbák a pótlások kezelése során

 

Esztétikai fogászat

A sikeres ember a tökéletességre törekszik. Ragyogó mosolyával tetterőt, magabiztosságot, dinamizmust sugároz.

Az esztétikai fogászattal foglalkozó orvosok a modern szemlélet követői. A fogászat ezen ága még fiatal, hiszen a fogak helyreállítására és a hiányzó fogak pótlására szolgáló modern technológiák is újak.

A tömés, fogkorona-kiegészítő betét vagy teljes porcelánkorona annyira élethű, hogy az avatatlan szem még közelről sem veszi észre. Az esztétikai fogászat szinte egyáltalán nem használ hagyományos fémötvözeteket (például amalgámot).

A fémeket modern, esztétikus anyagok váltották fel, melyekkel lehetővé vált a tökéletes, természetes hatású restaurálás. Az esztétikai fogászat iránti igényt a mind nagyobb számban jelentkező fémallergiás megbetegedések is fokozzák, hiszen ezek a módszerek a fémallergiában szenvedőknél is alkalmazhatók.

Az esztétikai fogászat az elmúlt 10 évben óriási fejlődésen ment keresztül. Újabb és újabb anyagok és technikák fejlődtek ki amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy mosolyunkat még tökéletesebbé tehessük. A teljes kerámia alapú rendszerek területén rohamos fejlődés indult el melyek eredményeképpen a fémet a metszőfogak területén, azaz ahol a mosolynál legszembetűnőbben villannak elő, teljesen mellőzni lehet.

Ez a rendszer a Circonium-Oxide All Ceram, az esztétikum és funkció tökéletes összhangja.

Korunk esztétikai igényei olyan eljárások kifejlesztését szorgalmazták, ahol a tökéletes esztétikum párosulhat a hosszú távon is tartós és extrém módon precíz tartófunkcióval.

A circonium-oxide rendszereknél a számítógépes eljárással kifaragott váz amellett hogy extrém mértékben pontos illeszkedésű, stabilitása és teherbíró képessége megközelíti a fémvázak teherbíró képességét színében és transzparenciájában a természetes foggal megegyező így tökéletesen természetes hatású, magas esztétikai színvonalú fogpótlás készíthető. Az ilyen módon elkészített koronák és hidak, a mai esztétikai fogászat csúcsát jelentik.

 

Koronák, hidak

Ha egy fog már nagymértékben károsodott, előfordulhat, hogy borítókoronára van szükség. A töméssel már nem orvosolható esztétikai problémán segíthet a megfelelően elkészített, esztétikus korona. Ha a fog már olyan mértékben károsodott, hogy eltávolítása elkerülhetetlenné válik, hídpótlás javasolt.

Már egyetlen fog hiánya megváltoztatja a rágószerv - mint egység - funkcióját és esztétikáját! Egy kisebb hídpótlással rágóízületi panaszokat, esztétikai hibákat előzhetünk meg!

 

Implantátumok

A fogászati implantátum olyan művi foggyökér, amelyet a fogorvos azért ültet az állcsontba, hogy arra koronát, hidat, vagy műfogakat rögzítsen. Az implantátumot elveszített fog helyére lehet beültetni, és az a gyógyulás és a pótlás elkészülte után annak funkcióját képes átvenni.

Az implantációs fogpótlás szinte ugyanúgy működik, mint annak előtte a saját fogak. Az implantátumokra készült pótlások nagyon hasonlítanak a természetes fogakhoz, hozzá nem értők észre sem veszik a különbséget. A hiányos fogazatot helyreállító implantációs fogpótlás javítja a rágást és a beszédet, komfortérzést biztosít és előnyösen változtatja meg az arc esztétikáját.

 

Milyen előnyei vannak az implantációs fogpótlásnak?

Olyan esetben, amikor csak egy vagy két fog hiányzik, nem szükséges ép fogak lecsiszolásával hidat készíteni. Rágófog hiány esetén kivehető részleges műfogsor helyett rögzített pótlás, vagyis híd készíthető, ami kényelmesebb és könnyebben kezelhető, mint a kivehető pótlás. Fogatlanság esetében már kisszámú implantátummal olyan műfogsor készíthető, amely nem mozdul el rágás vagy beszéd alatt. A foghiányos állcsontgerinc állapotától függően, adott esetben több implantátum behelyezésével akár híddal is pótolhatók a hiányzó fogak.

 

Megelőzi a fogelvesztés után elkerülhetetlen csontlebontódást.

Azáltal, hogy komfort- és biztonságérzetet nyújt beszéd és rágás közben, megkönnyíti a társas kapcsolatok fenntartását.

Az implantációs fogpótlás révén elkerülhető a sokak számára az öregséget jelentő kivehető pótlás viselése.

 

Ki kaphat implantátumot?

Az ideális "jelölt" implantációra, aki jó általános egészségi állapotnak örvend, jó a szájhigiéniája és megfelelő formájú az állcsontjának az a része, ahova az implantátumot el kell helyezni. Ennek a területnek teljesen egészségesnek és gyulladásmentesnek kell lenni. Amennyiben szuvas fogak vannak a szájban, vagy fogágy betegség áll fenn, ezeket a műtét előtt meg kell gyógyítatni. Modern eljárásokkal a csontmennyiséget növelni is lehet, amennyiben ez szükséges. Vannak olyan betegségek, amelyek kizárják, vagy megfontolás tárgyává teszik az implantációt, ilyen pl.: a cukorbetegség, vérzékenységi zavarok, bizonyos gyógyszerek szedése, vagy dohányzás. A beteg alapos vizsgálata után dönthető csak el, hogy az implantációs műtét kivitelezhető-e.

 

Az implantáció menete

I. fázis

A titán műgyökér (csavar) sebészi beültetése a csontba, a fogíny alá. Ez helyi érzéstelenítésben, fájdalommentesen történik, 0.5-1.5 óra hosszan. Ezt követően a csontsejtek 4-6 hónap alatt teljesen körülnövik az implantátumot.

II. fázis

Az implantátum fejrészének (abutment) beépítése a gyógyulási időszakot követően.

III. fázis

Lenyomatvételt követően elkészül a fogpótlás.

 

Kivehető fogpótlások

Azon pácienseinknek gondjaira is megoldást kínálunk, akiknél a megmaradt kisszámú fogak miatt rögzített fogpótlás (híd) már nem készíthető. (Ez a probléma főleg idősebb korban fordulhat elő.) Sokan ilyenkor kétségbeesnek, hogy fogatlanok maradnak. Pedig ebben a korban talán még nagyobb szükség van az egyes falatok alapos megrágására, hiszen csak így működhet egészségesen a gyomor és a bélrendszer. Számos idős páciens egyszerűen fogatlansága vagy nem megfelelő fogpótlása miatt szenved komoly emésztőrendszeri megbetegedésekben.

Az egészséges rágóképesség visszaállítása mellett az ezüstkor éveiben járók számára is ugyanolyan fontos az esztétikus, fiatalos megjelenés, a harmonikus mosoly. Melyik unoka ne vágyna egy mindig mosolygós nagymamára vagy nagypapára?

A teljes és részleges kivehető fogpótlások rendkívül sokfélék. Szinte minden páciensnek – a megmaradt fogak száma és elhelyezkedése szerint – más és más megoldás ajánlható. A kivehető fogpótlásokat gyakran kombináljuk rögzített fogpótlásokkal (pl. híd), illetve implantátumokkal is.

A kivehető fogpótlások megtervezése nagy odafigyelést igényel, és általában több lehetőséget is mérlegelni kell. Ugyanarra a fogászati státuszra a páciens igényei és pénztárcája szerint olykor több megoldás is javasolható. A rendelőben ingyenes állapotfelvétel keretében rögzítjük a páciens jelenlegi fogászati státuszát, majd gondos mérlegelés után ingyenes kezelési tervet készítünk a hozzá tartozó árajánlattal.